marți, 8 aprilie 2008

Adolescentii (mai) citesc?



Intorcandu-ne putin in timp,vedem ca adolescentii din trecut erau mult mai "ALTFEL"decat noi,adolescentii de azi!In timp,lumea a evoluat devenind astfel mai receptiva si mai deschisa catre nou!!!
Adolescentii de astazi sunt atrasi de noutatile acestei lumi intrucat au lasat la o parte lectura,scrsul si tot ceea ce este legat de UNIVERSUL LITERATURII!!! Considera ca internetul si alte tehnologii avansate le ofera un orizont mult mai larg decat ceea ce se numeste LECTURA!!!Un sondaj realizat în rândul adolescenţilor arată că, deşi majoritatea dintre ei încă mai citesc, niciunul nu preferă să acorde minute preţioase din timpul lui liber pentru lectură. Adolescenţii vor să profite de timpul liber care le mai rămâne după orele de curs şi după teme pentru a se întâlni cu prietenii, pentru petreceri, pentru a asculta muzică sau pentru a naviga pe internet. Când totuşi o carte ajunge în mâna unui tânăr, aceasta nu e niciodată una de ştiinţă, adolescenţii îndreptându-şi atenţia către romane de aventură sau de dragoste.
La întrebarea "Ce preferi să faci în timpul liber?", niciunul dintre elevii chestionaţi nu a inclus lectura pe lista opţiunilor. Muzica stă în topul preferinţelor adolescenţilor (19%), la un nivel aproape egal cu cei care preferă să îşi petreacă timpul liber navigând pe internet sau jucându-se pe calculator. La numai două procente diferenţă se găsesc cei care doresc să profite de timpul liber pentru a se întâlni cu prietenii, urmaţi de tinerii care preferă să se plimbe prin oraş sau să meargă la petreceri - aproape nouă procente. Surprinzător, televizorul este preferat de numai cinci procente din cei intervievaţi, tot atâţia spunând că îşi dedică timpul liber odihnei.

0 comentarii: